Archief

Schuimhappers nemen tweede plaats in

Tussen al het lassen, plakken en verven door was het op 16 januari weer tijd voor de jaarlijkse elf kamp van CV Oldeklooster. Ook dit jaar waren de Schuimhappers van de partij. Na verschillende spellen, met natuurlijk het traditionele touwtrekken en theorieronde, was het tijd voor de prijs uitreiking. Dit jaar tweede een prijs voor de Schuimhappers. De Freestylers gingen, met één punt meer, er vandoor met de felbegeerde wisselbeker.

Prins Luuk de I en adjudant Richard

Een beetje gek, maar ik hou normaliter deze website bij en dus moet ik ook even een berichtje plaatsen dat ik prins ben geworden. Het is de eerste, hopelijk uit een reeks die de Schuimhappers aanlevert. Ik heb ontzettend veel zin in deze klus, en wens eenieder een goed carnaval toe. Alaaf!

Luuk

We bouwen weer

Afgelopen weken hebben we de jaarlijkse vergadering weer gehad, en direct daarna hebben Willem en Jan de wagen weer in gereedheid gebracht om daar “iets” met een circus op te bouwen. Inmiddels hebben zij ook de eerste dingen gelast, en is Thijs “bok-em-erop” Gerdez begonnen met gazen. Nog enkele dagen, en het plakken kan beginnen. Kortom, we zijn weer los. Alaaf!

Eerste biervatrolprijs bij de 26e editie

De 7e keer dat het biervatrolteam van de Schuimhappers mee deed aan het Biervatrollen, is met toch wel enig succes verlopen. De heren pakten zowaar de derde prijs van de 15 herenteams. In de reguliere ronde noteerden de mannen een tijd van 6.58 en bleven zo tweede in het klassement. De tweede ronde werd een tijd van 6.29 neer gezet, maar in deze finaleronde bleken ook de andere teams meer gas te geven waarna café de Marne uiteindelijk voor de derde keer met de beker aan de haal ging.

De dames hadden de twijfelachtige eer als eerste te mogen starten, maar gingen wel direct als een speer. Lang noteerden zij de 3e tijd (9,12), maar het allerlaatste damesteam (Team COOP) zette een fantastische tijd op de borden zodat de dames Schuimhappers geen finale meer mochten spelen.

Het zit er weer zo goed als op

Het is dinsdag 17 februari. Nog één laatste avond en ook deze editie zit er weer op; carnaval 2015. We hebben dit jaar niet groot gebouwd, maar zijn toch over het algemeen redelijk tevreden met de 6e plaats. Wat vooral belangrijk is, is dat we veel nieuwe jongere leden erbij hebben gekregen. Nog wel uit Molenrij! We hebben een schitterende optocht gehad, met mooi weer waar de Freestylers terecht de eerste plaats hebben veroverd. Volgende week nog even het borreluurtje, waarbij we overtuigd kunnen zeggen: het was weer mooi!

Overlijden Milan Bos

Diep bedroefd en geschokt zijn wij door het plotselinge overlijden van onze vriend Milan Bos. Milan was carnavalsvierder in hart en nieren, en als wagenbouwer van ‘t Halve Dörp kwam hij met regelmaat tijdens het bouwen van de wagen even bij ons aan om het werk van ons als Schuimhappers/Molenrij te bekijken. Ook als de Schuimhappers DJ’s ergens een feestje bouwden, was Milan altijd van de partij. Wij wensen de Han, Yvonne, Elmer en Sandra veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd. We zullen je missen.

We gaan weer vergaderen!

Vanavond om 20:00 uur gaan we weer proberen een onderwerp te verzinnen voor de carnavalswagen, editie 2015. Onder het genot van een drankje zullen de meest onzinnige ideeën ongetwijfeld op tafel komen, waarvan de meeste uiteindelijk ook weer van diezelfde tafel verdwijnen. Tijdens carnaval, dit jaar 13 tot en met 17 februari, zal het geheel getoond worden aan Kronkeldorp en omstreken.

Schuimhappers vallen buiten prijzen biervatrollen

De Schuimhappers zijn buiten de prijzen gevallen tijdens biervatrollen. Het damesteam eindigde in de middenmoot, de heren in de subtop met een 5e plaats. Onder de tempraturen van 25 graden gingen de heren eerst als een speer, maar bleek uiteindelijk dat de finale bestond uit de eerste drie teams. Daar zaten zij niet bij. De dames leken eveneens op weg naar een goed resultaat, maar uiteindelijk bleken onder andere de dames van de Coop sneller. Opvallend; de dames waren in algemeenheid sneller dan de heren.

Schuimhappers van de partij met biervatrollen

De Schuimhappers zijn aanstaande zaterdag wederom van de partij tijdens het officiele NK Biervatrollen in Kloosterburen. Zowel een herenteam, als een damesteam in combinatie met Bosmans Toentje. De volgende mensen doen mee:

Damesteam: Bosmans Toentje / Schuimhappers

– Loes Korhorn

– Sandra Bosman

– Lisanne Leber

– Eline Baar

Coach: Kirsten Meijer

Herenteam: Schuimhappers

– Annejan Ozinga

– Willem Prins

– Jan Vonck

– Martijn Fokkens

– Ferry Stiekema (RESERVE)

Coach: Luuk Korhorn

De strijd begint om 18:00 uur in de Hoofdstraat van Kloosterburen. Na afloop zal Dance Reaction tot in de nacht de deunen laten klinken in de Hoofdstraat.

Zesde plaats voor Schuimhappers

De Schuimhappers hebben dit jaar de zesde plek behaald. Dat is beter dan vorig jaar, maar niet de gewenste top-vijf-klassering. Veel gehoord argument was dat ons wagen niet uit een totaal geheel bestond, maar uit losse componenten. De wagens boven ons hadden dit wel, en daarvan wonnen de Freestylers de eerste prijs, maar wel in nauwe achtervolging van Dobbe Grijssloot. Derde plaats was voor Hoofdstraat-Centrum/Broek. Met schitterende weer (negen graden en zon) kwamen enkele duizenden mensen naar Kloosterburen om een optocht van ruim 30 verschillende onderdelen aan zich voorbij te zien trekken.

We gaan al mooi vooruit!

We gaan al een mooi stukje vooruit. Het plakken zit er inmiddels op, en dat betekent dat de verfrollers uit de Action-tas kunnen waarna we het nu nog witte gevaarte van een kleurlaagje gaan voorzien. Zonder Sietske, die nog thuis zit naar meerder operaties. Beterschap! De rest knutselt de resterende vier weken nog vol, onder het genot van een bakje koffie of flesje bier, om zo voor begin maart het gevaarte aan de rol te hebben. Ik heb enkele bescheiden foto’s geplaatst die jullie kunnen vinden onder Foto’s in het menu.

Schuimhappers vierde op Elfkamp

De Schuimhappers hebben afgelopen zaterdag 28 december een prima prestatie neergezet door als vierde te eindigen op Elfkamp. Onder andere Loes, Jan, Willem en Richard zorgden er voor dat de Schuimhappers op deze keurige plaats eindigden. Vooral de theorieronde die door Loes en Richard werd gedaan werd goed gedaan.

Wat wordt het in 2014?

Wat wordt het dit jaar? De Schuimhappers gaan er op 9 november een beslissing over vellen. Vanaf 20.00 uur wordt er voor het vijfde jaar op rij besloten welke grote wagen we er dit jaar van gaan maken. Na het debacle van vorig jaar zal er dit jaar in elk geval geprobeerd worden een stabiele stevige wagen te maken. Op 1 maart zullen we het resultaat wereldkundig maken, als de jaarlijkse carnavalsoptocht door de dorpen van de voormalig gemeente Kloosterburen trekt. Tot dan!

Beide teams Schuimhappers vijfde bij biervatrollen

De beide teams van de Schuimhappers, heren & dames, zijn allebei vijfde geworden. Bij de dames liet men 9 concurrenten achter zich, de heren 11. Met tijden van 9.41 en 9.30 een uitermate goede prestatie op de 25ste editie van het evenement. In een zonovergoten Kloosterburen bonjourden tot ‘s nachts de klanken van Stefan Leur en Radio Continu over straat. De foto’s zijn op deze site te vinden.

Schuimhappers in Glazen Huis

Op dit moment bevinden de DJ’s van de Schuimhappers samen met Dance Reaction en MSL zich in het glazen huis voor het goede doel. We hebben het fantastisch gedaan, en eenieder was zeer te spreken over de hele opzet van het huis. Mensen die zijn geweest bedankt, vrijwilligers, sponsoren, Oldeclooster en Kronkelhoes…het was fantastisch om een keer te doen! Geweldig! De eindstanden worden binnenkort bekend gemaakt!

De Schuimhappers zetten zich in voor CliniClowns en Oldeclooster

De Schuimhappers staan 30 maart in het Paasweekend in het Kronkelhoes te Kloosterburen. Niet zomaar. Want wij ondersteunen de commissie 4×11 in het organiseren van een grandioos feest aankomende 1 februari 2013. Jij ondersteunt toch ook mee? Kom morgenavond langs. Om omstreeks half twaalf hebben wij als de situatie het toelaat nog een grote verrassing in petto. Of als je het nu niet uitkomt…noteer dan zeker even 24 mei in de agenda, als de commissie 4×11 gaat bankzitten. 44 uur langs zullen zij op 4 meter 44 gaan zitten om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit feest. Maar dat niet alleen. Deze actie wordt in combinatie gedaan met de commissie Cliniclowns. De Schuimhappers zullen met LE-DJ’s, Dance Reaction en MSL in een glazen huis gaan zitten, 44 uur lang. Als dat geen feest wordt!

Dat was hem dan; carnaval 2013

“Jongens, ik verveel me nu al!” pleurde Willem Prins op de Whatsapp woensdagavond. Het zit er weer op, carnaval 2013. De enigste die de eer van dit qua Schuimhappers al geheel mislukte carnaval toch nog heeft gered is Annejan, die samen met Harold Bouman deurzetter van het afgelopen carnavalsweekend is geworden. De nog-nooit-zo-gezellig-carnaval (volgens sommige) was de positieve kanttekening van het verhaal van de knutselclub en hun onthoofde kok. Tot volgend jaar maar weer, met nieuwe kansen en nieuwe rondes!

Teleurstellende optocht voor Schuimhappers

Het zat nu niet bepaald mee. De boxen opgeblazen, trekker die verzoop in de benzine, een hoofd die er af knapte. Het was inderdaad voor de Schuimhappers niet veel soeps, en daarmee deed de groep zijn eer en titel aan. Jammerlijk, maar helaas wel waar. De foto’s staan online. Je kunt ze bekijken door hier te klikken. De Schuimhappers eindigden in dit drama op de 7e plaats in de uitslag.

Kleintje carnaval wederom een succes

Kleintje carnaval was afgelopen zaterdag weer een groot succes. In combinatie met Jeugdsoos The Scrum, Willibrord en de CV Oldeclooster werd deze pre-party georganiseerd. Met ruim honderd bezoekers die tot een uur of half vier het dak er weer af blaasden, kunnen we spreken van een mooie editie. Hoogtepunten waren onder andere koffie-schenken van Bart en het gehaktstaven eten met Bas. Bart kreeg van het bestuur van jeugdsoos The Scrum een mooie koffie-schenk-trui, Bas een kentekenplaat die naast Karin en Lisanna in de vrachtwagen kan. Ondanks de af en toe haperende geluidsinstallatie, zijn ook de DJ’s van de Schuimhappers tevreden over de avond.

Derde met elfkamp!

De Schuimhappers hebben afgelopen zaterdag de derde plaats behaald achter Wijk Hoofdstraat-Centrum/Broek en Wijk de Freestylers. Alle onderdelen gingen de Schuimhappers goed tot zeer goed af, alleen bij het touwtrekken misten we de kracht van onze brotsige Sikko en andere mensen met meer gewicht c.q. spieren. Daar ging het dan ook mis dat Mirjam Teuben, Gideon Steur, Gideon Steur, Dominique de Gelder, Willem Prins, Lisanne Leber, Loes Korhorn en Luuk Korhorn genoegen moesten nemen met het brons. De foto’s zijn te zien op www.oldeclooster.nl

We zijn alweer hard op weg!

Nou, we hebben de wagen c.q. de contouren alweer in elkaar zitten. Het ijzer is gegaast, en het gegaasde alweer voor 90% geplakt! En dat mag ook wel, want het is nog maar vier week tot aan carnaval. Voor die tijd komen de Schuimhappers het Kleintje Carnaval van jeugdsoos The Scrum nog wat op leuken, en nog verder dáárvoor op zaterdag 19 januari zijn wij te bewonderen op Elfkamp. Nieuwschierig hoe het eruit komt te zien? Kom gerust langs. De foto’s volgen.

Wagenontwerp voor 2012 bekend

Het wagenontwerp voor 2012 is bekend. Het idee van ‘Wij rijden even door naar de parochie, want daar wacht nog een jochie…’ kwam niet door de keuring. Ook elementen die van doen hadden met carnavalistische gedachten werden niet door het volledige aantal als positief ervaren. Niet alle leden waren op de vergadering aanwezig. Onder andere Thijs, Marjolein, Lisanne waren niet aanwezig. Sietsko was wel even van de partij, maar haakte halverwege af wegens vaderverplichtingen. Wel hadden we introducee Nicole en Steur Terreur aanwezig om ook even mee te denken.

Aanstaande zaterdag vergadering!

Terwijl Willem en ondergetekende de schuur inrichten op de wagen weer te gaan bouwen, is onder de leden bekend geworden dat aanstaande zaterdag de jaarlijkse vergadering gepland is. Dus laat je hersens nog even kraken, denk goed na en kom eventueel met een idee op de proppen. De wijkhoofden, die aanstaande vrijdag de wijkhoofdenvergadering hebben, streven er wel na een carnavalistische wagen te maken. Net als vorig jaar.

Schuimhappers doen het goed op biervatrollen

Voor het eerst in de geschiedenis van de zesjarige deelname is de Schuimhappers in de prijzen gevallen. De derde plaats welteverstaan. Een hele prestatie, zeker omdat dit nog nooit eerder gelukt is. Een hele prestatie, om als derde te eindigen van de vijftien. Het damesteam moest het bekopen met de poedelprijs…alhoewel, helemaal laatste zijn ze niet geworden. Wel hebben we gelukkig de foto’s nog van Lisanne, Manon, Kirsten en Loes. Klik op foto’s om ze te bewonderen.

Het beste jaar in vijf jaar Schuimhappers

Onder de sneeuwvlokken van de passerende sneeuwbuien hebben de Schuimhappers een magnifieke optocht gereden. Drie maanden keihard werken is uiteindelijk niet voor niets geweest. We kregen van de jury de derde prijs overhandigd, wat het beste was in vijf jaar Schuimhappers. Althans, sinds die naam. Maar als echte bekroning op ons werk kregen we uit handen van Prins Frans de publiekprijs overhandigt. Dat houdt dus in dat de 10.000 mensen die langs de kant stonden onze wagen tot beste hebben verkozen. In een woord…geweldig!

Wel lekker blijven plakken!

En wederom zijn de vorderingen op de Damsterweg groot. Het plakken is al een grootgedeelte begonnen, en ook het lassen duurt niet lang meer. Probleem waar wij onszelf nog wel eens mee in de vingers snijden is dat ondanks de snelle start het halverwege toch wat inkakt. Maar tot nu toe gaat alles voortreffelijk. Binnenkort komen er wel even wat foto’s op de site, hou deze in de gaten en tot ziens op 31 december in Café Willibrord…dan luiden wij ouderwets het jaar uit!

Und jetzt kommen die kanonen!

Het is inmiddels alweer november en dat houd in dat we ons ijzeren tuig inmiddels weer standby hebben gemaakt voor een nieuw seizoen met hectiek, gezelligheid en bier. Want we gaan ook dit jaar weer een onderdeel worden van Neerlands Noordelijkste Carnavalsoptocht! Ik zou zoals ieder jaar ook nu weer willen zeggen, komt allen komt allen! Dat geld trouwens net zo goed voor 27 november wanneer de Schuimhappers on Tour te bewonderen zijn in de kantine van VV Kloosterburen met de snertcup en op 21 januari wanneer tijdens de jaarlijkse elfkamp ook wij de geluidsklanken zullen verzorgen. See ya!

Slam FM met in het voorprogramma’s Schuimhappers

Gistermiddag stonden na afloop en het beginuur van Slam FM in Kloosterburen de Schuimhappers met Annejan, Richard en Luuk een zaal van pak em beet 500 man te voorzien van muziek. Geslaagd, want ondanks het wat magere volume was het feest er niet minder om. Foto’s kun je checken op slamfm.nl

Traditionele BBQ en feestje in de kroeg

Een succesvolle avond draaien in de kroeg heeft veel omzet geleverd, voor ons wat meer naamsbekendheid en voor de gasten een stel mooie foto’s. Ze zijn te vinden onder de knop Foto’s. Dat geld natuurlijk ook voor de traditionele koningendag BBQ bij Piet, net zo geslaagd!